HomeZakelijkDe uitdaging van het werven van nieuw horeca personeel

Anderen lazen

De uitdaging van het werven van nieuw horeca personeel

Je kent het wel: je baas roept je bij zich en zegt “horeca personeel gezocht!” En dan begint de zoektocht. Het werven van nieuw horeca personeel kan een behoorlijke uitdaging zijn. De horeca is een sector met een hoog verloop en een constante behoefte aan vers bloed. Maar hoe vind je de juiste mensen voor jouw bedrijf?

De concurrentie is moordend en het aanbod van gekwalificeerd personeel is beperkt. Daarnaast is het aantrekken van de juiste mensen cruciaal om de uitstekende service en ervaring te bieden waar jouw klanten naar op zoek zijn. Het gaat niet alleen om het vinden van mensen die de klus kunnen klaren, maar ook om het vinden van mensen die passen bij de cultuur en waarden van jouw bedrijf.

Waarom traditionele wervingsmethoden niet langer voldoen

Werknemers gezocht!” Dat is de kreet die we vaak zien in vacatureadvertenties. Maar werkt deze traditionele methode nog wel? In het digitale tijdperk waarin we leven, is het plaatsen van een advertentie in de lokale krant of op een vacaturesite misschien niet de meest effectieve manier om nieuw personeel te werven.

De horeca is snel en dynamisch, en dat geldt ook voor de arbeidsmarkt. Kandidaten zijn op zoek naar flexibiliteit, goede arbeidsvoorwaarden en werkgevers die aansluiten bij hun waarden en ambities. Traditionele wervingsmethoden kunnen vaak niet aan deze eisen voldoen. Daarom is het tijd om te kijken naar nieuwe, innovatieve manieren om personeel te werven.

De kracht van sociale media in de horeca werving

Sociale media hebben de manier waarop we communiceren en informatie delen volledig veranderd. En dat heeft ook gevolgen voor de werving van personeel. Platforms zoals Facebook, Instagram en LinkedIn bieden unieke mogelijkheden om jouw bedrijf te promoten en potentiële werknemers aan te trekken.

Het bereik van sociale media platforms

Met sociale media kun je een groot publiek bereiken. Je kunt jouw vacatures delen met duizenden, zo niet miljoenen mensen, en je kunt gericht adverteren om precies de juiste doelgroep te bereiken. Maar het gaat niet alleen om kwantiteit, het gaat ook om kwaliteit. Sociale media stellen je in staat om een authentiek beeld van jouw bedrijf te geven en om interactie aan te gaan met potentiële werknemers.

Hoe je een aantrekkelijke werkgever wordt op sociale media

Om een aantrekkelijke werkgever te worden op sociale media, moet je meer doen dan alleen maar vacatures plaatsen. Het gaat erom een merk te creëren en een verhaal te vertellen. Laat zien wat jouw bedrijf uniek maakt, wat je waarden zijn en wat je werknemers te bieden hebt. Post foto’s van teamuitjes, deel succesverhalen van werknemers en geef een kijkje achter de schermen bij jouw bedrijf.

Innovatieve wervingsstrategieën voor horeca personeel

Naast het gebruik van sociale media zijn er nog andere innovatieve wervingsstrategieën die je kunt overwegen. Van gamificatie in werving tot het gebruik van mobiele sollicitatie-apps, er zijn tal van manieren om jouw wervingsproces naar een hoger niveau te tillen.

Gamificatie in werving: een nieuwe trend

Gamificatie is het toepassen van spelprincipes in een niet-spelcontext, zoals werving. Het kan gaan om alles van online quizzen en tests tot virtuele realiteit en augmented reality ervaringen. Het idee is om het wervingsproces leuker en aantrekkelijker te maken, en om kandidaten de kans te geven om hun vaardigheden op een interactieve manier te demonstreren.

Het gebruik van mobiele sollicitatie-apps

Met de opkomst van smartphones en tablets is ook het solliciteren veranderd. Steeds meer mensen zoeken en solliciteren naar banen via hun mobiele apparaten. Het aanbieden van een mobielvriendelijke sollicitatieprocedure kan helpen om meer kandidaten aan te trekken en het proces voor hen gemakkelijker te maken.

Hoe je een sterke werkgeversmerk creëert in de horeca

Of je nu een klein café runt of een groot restaurant, het creëren van een sterk werkgeversmerk is essentieel om top talent aan te trekken. Maar hoe doe je dat? Het gaat allemaal om het creëren van een positieve cultuur, het bieden van goede arbeidsvoorwaarden en het tonen van waardering voor jouw werknemers.

Je moet ook transparant zijn over wat je verwacht van jouw werknemers en wat zij van jou kunnen verwachten. Dit betekent duidelijke en eerlijke communicatie, en het tonen van respect en waardering voor het harde werk dat jouw werknemers verrichten.

Succesverhalen: hoe andere horecabedrijven het aanpakken

Er zijn talloze succesverhalen van horecabedrijven die innovatieve wervingsstrategieën hebben ingezet om top talent aan te trekken. Deze bedrijven hebben niet alleen hun wervingsproces vernieuwd, maar hebben ook gewerkt aan het creëren van een sterk werkgeversmerk en een positieve bedrijfscultuur.

Of het nu gaat om het gebruik van sociale media, het implementeren van gamificatie in hun wervingsproces, of het aanbieden van flexibele werktijden en goede arbeidsvoorwaarden, deze bedrijven laten zien dat het mogelijk is om de uitdaging van het werven van nieuw horeca personeel met succes aan te gaan.

Recente berichten