HomeVrije TijdOriginele cadeaus

Anderen lazen

Originele cadeaus

Ben je op zoek naar een leuk en origineel cadeau voor de kerstdagen of een verjaardag? Lees dan even verder. In dit blog zet ik een aantal originele cadeaus onder elkaar waarmee je iemand blij kunt maken!

Kaasplank

Een borrelplank is altijd leuk om cadeau te geven aan iemand, maar een specifieke kaasplank is net wat origineler. Kies bijvoorbeeld voor een mooie plank met verschillende kazen: je kunt heerlijke Pecorino Romano of geitenkaas kopen en een wat vreemdere kaas toevoegen, zoals pestokaas of geitenkaas met brandnetel, maar je kunt natuurlijk ook lekkere oude kaas kopen voor op de kaasplank. Er is keuze genoeg! Zorg ervoor dat je er een mooie plank bijkoopt, zodat je de kaas mooi kunt presenteren. Ook is het verstandig om de kazen op het laatste moment te kopen, zodat ze niet over de datum raken. Zo heb je meteen iets om te snacken op de dag zelf!

Workshop

Een ander origineel en leuk cadeau, is bijvoorbeeld om samen een interessante workshop te gaan doen. Dat kan van alles zijn, zoals leren schilderen, een fotografieworkshop of bijvoorbeeld een uilenworkshop met ervaren valkeniers. Je kunt het zo gek niet bedenken! Denk na over wat diegene leuk zou vinden om te doen… Is hij of zij meer avontuurlijk? Of creatief? Leergierig? Op het internet vind je verschillende lijsten met mogelijke workshops. Dit cadeau is extra leuk om te geven, omdat je dan samen iets kunt doen.

Mixtape

Heel erg Amerikaans en misschien ook wel wat ouderwets, maar eigenlijk is het ook heel leuk om speciaal voor iemand een mixtape te maken. Oorspronkelijk werden mixtapes natuurlijk op cassettebandjes gemaakt, maar tegenwoordig kan je het ook maken met een usb-stick of cd. Kies jullie favoriete nummers uit en maak een lijstje, zodat je kunt zien of alles een beetje bij elkaar pas. Zet ze vervolgens op volgorde en versier het cd-hoesje of de verpakking van de usb-stick zodat het er mooi uitziet. Romantisch!

DIY

Je kunt ook een DIY-set kopen, zodat jullie samen iets kunnen maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van sieraden, een tie dye set om T-shirts mee te versieren, een plakboek met foto’s, zodat je een journal kan maken… Ook bij dit cadeau kun je het best goed nadenken over wat diegene leuk zou vinden om te maken. Prik vervolgens als je het cadeau hebt gegeven een dag! Superleuk om te krijgen, en wederom een cadeau waar je allebei iets aan hebt.

Recente berichten