HomeAlgemeenPraktische zaken rondom overlijden

Anderen lazen

Praktische zaken rondom overlijden

De periode voor en na het overleiden is nooit een fijne periode. Op wat voor manier het ook gebeurt, hoe goed je er ook op kan voorbereiden het is nooit leuk. Het is daarom slim om al eens te kijken wat je kan doen zodat praktische zaken gemakkelijker te regelen zijn voor nabestaanden. Het kan namelijk ook zijn dat je onverwachts overlijdt en dan wil je natuurlijk dat men weet waar ze bepaalde zaken van je kunnen vinden. In dit artikel geven we een aantal tips die je kan gebruiken.

Testament

Niet persé het eerste waar je aan denk op jonge leeftijd, het opstellen van een testament. Maar in sommige gevallen had het heel waardevol kunnen zijn! Ga je bijvoorbeeld voor een lange zakenreis naar het buitenland of heb je (binnenkort) een gevaarlijke baan? Dan kunt u alvast beginnen met het schrijven van het testament bij de notaris. U kunt dit later op elk moment wijzigen, mocht er iets in uw leven veranderen. Een goede voorbereiding is immers het halve werk! Hier leest u meer over wat een testament  inhoudt.

Praktisch

Wanneer men te overlijden komt kan het zijn dat dit bijvoorbeeld thuis gebeurt. Wanneer dit gebeurt wil je het huis a.s.a.p. schoonmaken zodat het huis in goede staat blijft. Met Margron schoonmaak weet je zeker dat het huis binnen 24 uur volledig schoon is. Wij raden het aan om professionele schoonmaak huis te regelen na het overlijden van een dierbare zodat het huis in goede staat blijft. 

Online gegevens

Een eenvoudige taak die u nu moet doen, is  al uw socialemedia-accounts en wachtwoorden opschrijven. Als u deze informatie op één plek bewaart of bewaart, kunnen uw dierbaren deze ook later terugvinden, zij kunnen uw sociale media-accounts gemakkelijk opzeggen. Soms worden social media-accounts postuum gebruikt om de doodsboodschap te verspreiden in het netwerk van de overledene. Wat u nodig heeft om uw digitale nalatenschap in te richten, leest u hier.

Financiële zaken

Wanneer u overlijdt kunnen uw nabestaanden met veel geldzaken komen te zitten. Dit kan u voorkomen door bijvoorbeeld uw nabestaanden helpen door te ‘sparen’ voor uw eigen uitvaart of door een nabestaandenuitkering te regelen. Bij een levensverzekering krijgen de mensen die nu op uw polis staan ​​een geldbedrag bij uw overlijden. Bij een overlijdensrisicoverzekering keert de verzekeraar na uw overlijden een bedrag uit om (een deel van) uw hypotheek  af te lossen. Veel om over na te denken!

Recente berichten