HomeAlgemeenJe eigen huis verbouwen? Zo pak je dat aan!

Anderen lazen

Je eigen huis verbouwen? Zo pak je dat aan!

Het verbouwen van je eigen huis is niet zomaar even gedaan. Het is belangrijk dat je goed bekijkt wat er gedaan moet worden, welke elementen er belangrijk zijn m.b.t. de verbouwing. Daarbij is het belangrijk dat je een goede planning hebt, dat je een aantal dingen voorbereid en de juiste mensen inschakelt voor bepaalde dingen. In dit artikel geven we je een aantal handige tips die je kunnen helpen bij de verbouwing van je eigen huis. 

Van idee naar uitvoering

Een idee is één ding, maar verbouwingen zonder een exact plan zijn vaak het begin van heel wat pijn. Zet dus zeker je renovatieplannen op papier. In dit programma beantwoord je de volgende vragen: wat moet er gebeuren? Wie zal dit doen? Wat zijn de verwachte kosten? Wanneer zijn we klaar? Misschien heb je de eerste vraag al beantwoord. Dit heb je al bepaald in stap 1. Als je het idee hebt om meerdere kamers te renoveren, schrijf dan op wat er in elke kamer moet gebeuren. Zo houdt u het overzicht. Voor jezelf, en voor iedereen die komt helpen. We komen dus meteen bij vraag 2: wie gaat dit doen? Misschien ben je een handige klusser, of denk je erover om van loopbaan te veranderen, maar realiseer je je dat als je alles zelf wilt doen, het veel meer tijd gaat kosten. Ook heb je meestal niet alle kennis van binnen om grote verbouwingen aan te pakken. Investeren in aannemers is zeker aan te raden.

Maak een schatting van de kosten

Het is belangrijk om vooraf een budget op te stellen. Dit kan je doen door bijvoorbeeld te kijken naar alle spullen die je moet aanschaffen, de uren die je moet uitbesteden aan vakmensen en bijvoorbeeld kosten voor afval. Door een overzicht van de kosten te maken kan je gemakkelijk aan en bijsturen. Daarnaast kan je ook bepalen hoeveel je nog te besteden hebt als er bepaalde dingen veranderen. 

De juiste producten

Wij raden aan om altijd de juiste producten aan te schaffen. Ga niet voor het goedkoopste, maar je hoeft ook niet voor extreem dure producten te gaan. Wij raden bijvoorbeeld aan om EPDM pakketten te gebruiken wanneer je het dak gaat verbouwen. Je kan ook kiezen voor EPDM dakbedekking op maat

Maak een tijdsplanning

Een tijdsplanning zorgt ervoor dat je weet, wanneer er wat moet gebeuren. Zo zijn er verschillende dingen die je hierin kunt verwerken. Denk bijvoorbeeld aan wanneer er in welke week, wat wordt verbouwd. Zo kan je bijvoorbeeld verschillende ruimtes in het huis opdelen.

Recente berichten