HomeAlgemeenGa jij je droom achterna?

Anderen lazen

Ga jij je droom achterna?

Waarschijnlijk is het ooit wel eens in je gedachten voorbijgekomen, verhuizen naar het buitenland. En begrijp me niet verkeerd! Nederland is een prachtig land en ik denk dat we mogen boffen dat we in dit land gebeuren zijn maar Nederland is en blijft wel Nederland. Als ik wel eens met het vliegtuig op vakantie ga en ik terug naar huis vlieg vanaf bijvoorbeeld Spanje is er een ding wat me altijd zo erg opvalt. Het landschap. Het landschap in andere landen is ongedwongen en de wegen volgen de natuur. In Nederland is alles strak, recht en wij bepalen (gezamenlijk) waar alles komt. Het is net een puzzel waar we steeds meer stukjes in moeten passen, zonder dat de buitenrand veranderd. En dit is ook precies wat Nederland weergeeft.

Dromen over wonen in het buitenland.

Soms wil je deze puzzel, dit land met al ze regeltjes en strakheden gewoon even uit. Vaak doen we dit in de zomer met de vakantie maar wat als dat nou niet lang genoeg is. Wat nou als je eigenlijk veel meer van de wereld wil zien dan alleen ons eigen kikkerlandje en de andere landen in Europa. Wat nou als je eigenlijk wil weten hoe het is om te wonen aan de andere kant van de wereld? Als je de kans krijgt moet je dat zeker doen. Van de mensen die in het buitenland hebben gewoond heeft volgens mij (bijna) niemand spijt. En hoe kan het ook anders. Wonen in het buitenland is een ervaring op zich en draagt alleen maar bij aan je eigen ontwikkelingen.

Maar voor de droom komt een stukje realiteit

Toch moet je, je wel bewust zijn over alles wat er bij deze droom komt kijken. En dan bedoel ik vooral het regelen van ALLES. Als je in het buitenland wilt gaan wonen moet je ontzettend veel regelen. Niet alleen papieren maar ook voornamelijk een huis, hoe je je spullen wilt vervoeren en hoe je daar een nieuw leven op gaat zetten. Al met al ben je denk ik ruim 10 maanden bezig alleen al in Nederland. Wil je, je spullen bijvoorbeeld via zee laten verschepen dan moet je op tijd een container huren en regelen dat deze mee gaat op een scheep. Laat je hier een huis achter dan kun je er voor kiezen om deze te verhuren of te verkopen. Ook hier kan een container huren erg handig zijn moet je groot afval hebben dat je snel kwijt moet. Maar ook moet je, je alvast oriënteren in je nieuwe plek. Waar wil je wonen, waar wil je werken, hoe ga je alles regelen qua financiën, etc.

Kortom, voordat je je droom kunt gaan leven moet je een hoop regelen en toch is het, het allemaal meer dan waard.

Recente berichten