HomeModeEr verzorgd uitzien

Anderen lazen

Er verzorgd uitzien

Voor veel mensen begint de dag met een douche en vervolgens het verzorgen van je huid en haar om er weer top uit te zien. Vervolgens wordt er een leuk setje kleding uitgezocht afgestemd op wat je die dag gaat doen. Het uiterlijk is voor veel mensen van groot belang. Onder uiterlijke verzorging verstaan we natuurlijk ook het dragen van leuke en verzorgde kleding. Ieder seizoen kunnen we ons weer vergapen aan alle nieuwe modetrends. Met name in de zomermaanden zijn de shirts en bermuda’s weer zo populair bij mannen en de jurken en rokken bij vrouwen. Nu de herfst straks weer begint en de winter voor de deur staat zijn er weer andere modetrends zichtbaar. Winterjassen, pantalons en truien heren bepalen dan het modebeeld voor de man. Wat is er nu lekkerder dan op een koude en natte herfstdag met een trui of een coltrui aan op straat te lopen. Met een paar mooie truien in je garderobe kom je de koude maanden wel door.

Kledingtrends bij jongeren

Exclusieve mode is in een opmars bij de jeugd. Jongeren willen cool zijn. Exclusiviteit geeft status en daar snakt de jeugd naar. Om er tegenwoordig bij te horen moet je kleding aansluiten bij de rest van de groep. Voor veel jongeren is dit niet vanzelfsprekend omdat merkkleding flink duurder is dan de normale kleding. Maar toch worden de merken veelvuldig verkocht en zijn razend populair. In Gold We Trust is daar een mooi voorbeeld van. Voor veel jongeren is het hebben van een in gold we trust shirt of een in gold we trust jas de ultieme droom. De kleding is van uitstekende kwaliteit en zit als gegoten. Voor veel jongeren is het dus veel waard om merkkleding te kunnen dragen. Ze worden vaak geïnspireerd door bekende sporters of influencers.

De mode voor jongeren de komende jaren

Jongeren gaan steeds bewuster met het milieu en duurzaamheid om. Jongeren van nu denken beter na over hun kleding dan de generatie daarvoor en de tweedehands kledingwinkels en apps om zelf je kleding te verkopen schieten als paddenstoelen uit de grond. Ook bekende influencers promoten steeds meer duurzame kleding. Hierdoor worden wij ons automatisch meer bewust van de impact van fast fashion en zullen we sneller kiezen voor een duurzaam alternatief. Het blijkt ook dat jongeren gemiddeld gezien sowieso al bewuster leven dan ouderen. Zo eten jongeren minder vaak vlees en kopen ze vaker tweedehands kleding.

Recente berichten