Een inktcartridge selecteren, hoe doe je dat?

Of je nu veel printjes maakt op kantoor of dat je thuis een mooie printer hebt staan, zonder de juiste inkt kun je natuurlijk niet aan de slag! Er zijn veel verschillende soorten printers en daarom is het niet altijd even makkelijk om de juiste inktcartridge te selecteren. Want waar moet je nu allemaal op letten? En hoe kom je achter de verschillen tussen de cartridges? Lees gauw verder en ontdek hoe ik altijd tot de juiste keuze kom!

Inktcartridges zijn er in veel verschillende varianten

Een inktcartridge kopen doe ik altijd in een aantal vaste stappen. Zo krijg ik eerst een seintje van mijn printer dat de inkt bijna op is en dat deze aangevuld dient te worden. Zo weet je precies wanneer je een nieuwe inktcartridge moet bestellen en heb je deze op tijd in huis voordat de inkt op is. Let erop dat je de juiste kleuren besteld, soms is bijvoorbeeld alleen de zwarte inkt op en hoef je helemaal geen kleureninkt te bestellen. Inkt met kleurtjes is vaak ook duurder en daarom geef ik er de voorkeur aan om zoveel mogelijk in zwart-wit te printen. Vervolgens kijk ik wat voor merk printer ik heb en welke inktcartridge hierbij aansluit. Een goede tip die ik zou willen geven is om niet altijd de eerste de beste inktcartridge te kopen die je ziet. Zo is er bijvoorbeeld een aantal goedkopere huismerken op de markt te vinden die ook prima voldoen!

Een inktcartridge huismerk van de juiste kwaliteit

Huismerken bieden vaak een net zo goede kwaliteit als de A-merken die je misschien gewend bent. Maar dan wel voor een veel lagere prijs. Zelf koop ik mijn inktcartridge altijd bij Uwcartridgewinkel.nl omdat ik daar goed geholpen word. Zo is het heel overzichtelijk welke cartridge je nodig hebt, voor welk bedrag je deze kunt bestellen en wanneer je deze in huis hebt. Ideaal in mijn geval is om in één keer een groot aantal inktcartridges te bestellen. Zo ben ik er een tijd klaar mee en ook kom je daarmee in aanmerking voor interessante kortingen. Let er wel op dat je een huismerk inktcartridge bestelt die wordt geaccepteerd door de printer. Lees dit dus altijd even goed na of vraag hiernaar bij de verkopende partij. Zo kom je niet voor verrassingen te staan op het moment dat je wil gaan printen! Ik hoop dat bovenstaande tips je helpen bij het selecteren van de juiste inktcartridge zodat je weer aan de slag kunt! 

Geef een reactie