HomeVrije TijdKamperen in Italië

Anderen lazen

Kamperen in Italië

Italië is een van de populairste vakantielanden en dat is ook meer dan terecht. Italië is namelijk een prachtig land voor vele verschillende redenen. In het land is ontzettend veel te zien en te beleven en daar vertellen we je graag meer over! Lees dus gauw verder als je geïnteresseerd bent in een vakantie naar Italië!

Het landschap van Italië

Er is voor ieder wat wils in Italië. Ben jij iemand die houdt van heerlijke stranden? Dan ben je in Italië op de juiste plek. Het land heeft een enorme kustlijn van ongeveer 7600km en daarom is er keuze genoeg! Maar buiten de mooie kustlijn, liggen er ook ontzettend veel prachtige meren in Italië zoals het Gardameer. Rond deze meren is er geen gebrek aan toerisme en dat betekent dat er meer dan genoeg verblijfsaccommodaties te vinden zijn! Ook liggen er veel steden en dorpjes langs deze meren, wat betekent dat er veel restaurants en cafés te vinden zijn. Zelfs als je iemand bent die niet echt houdt van de zee of van meren, dan is er nog keuze genoeg in de rest van het land! In de schitterende regio Toscane vind je bijvoorbeeld een prachtig heuvellandschap met uitgestrekte olijf- en wijngaarden. Al met al, iedereen die ‘camping Italië’ opzoekt, vindt wel iets wat perfect bij zijn of haar wensen past!

Het lekkere eten en drinken

Buiten het mooie landschap wat Italië heeft, staat het land ook bekend om het lekkere eten en drinken. Italië heeft natuurlijk zijn heerlijke pasta en pizza gerechten. Deze gerechten worden in het land ook het beste bereid en ze zijn niet te vergelijken met de bordjes die we in Nederland voorgeschoteld krijgen. Ga dus eens lekker uiteten in Italië en proef het verschil! Buiten de pasta en pizza gerechten heeft de Italiaanse keuken nog veel meer te bieden en dat zul je ook direct merken zodra je het land binnentreed. Daarnaast heeft Italië uitstekende wijnen. Italiaanse wijn heeft namelijk een erg kenmerkend pittig karakter. In het land gebruiken ze zeldzame inheemse druivenrassen waar ze een ruim aanbod over beschikken. Doordat ze deze druivenrassen gebruiken kunnen ze wijn produceren die een erg uniek en kenmerkend karakter met zich meedragen. Wij raden dus zeker aan om een glaasje wijn te proberen in Italië en je zult merken waarom deze als een van de lekkerste wijnen van de wereld wordt gezien! Wacht dus niet langer en ga voor een vakantie naar Italië!

Recente berichten