Home Gezondheid Makkelijk afvallen met een makkelijk dieet

Anderen lazen

Makkelijk afvallen met een makkelijk dieet

Heb je besloten om af te vallen? Natuurlijk wil je dan makkelijk afvallen. Met een makkelijk dieet, dat bestaat uit koolhydraatarme en eiwitrijke maaltijden, kun je makkelijk afvallen. Ook kun je dan leren om gezonde eetkeuzes te maken. Door het maken van gezonde eetkeuzes blijft het gewichtsverlies ook na langere tijd behouden. 

De samenstelling van een makkelijk dieet

Je besluit om te beginnen met een makkelijk dieet. Een makkelijk dieet bestaat over het algemeen uit diverse maaltijden en een aantal multivitaminen. Tijdens het volgen van een makkelijk dieet kun je uitproberen wat het beste bij jou past. Een makkelijk dieet bestaat niet alleen uit hoofdmaaltijden, maar ook uit diverse ontbijtgerechten, dranken en tussendoortjes. Je begint jouw dieet doorgaans met een ontbijt. De hoofdmaaltijden van het dieet moeten smakelijke maaltijden zijn. Je kunt kiezen uit diverse soorten drank, zoals bijvoorbeeld sinaasappeldrank of mangodrank. Ook kun je kiezen uit diverse tussendoortjes, zoals bijvoorbeeld een amandel- of kokosreep. Dankzij die tussendoortjes heb je geen behoefte meer aan andere zoetigheden.

Voldoende proteïnes en mineralen en een extra verzadigd gevoel

Volg je een makkelijk dieet? De koolhydraatarme en eiwitrijke maaltijden van dit dieet bevatten dan doorgaans voldoende proteïnen en de mineralen en vitamines die je nodig hebt om makkelijk te kunnen afvallen. Tijdens het volgen van een dieet hoef je doorgaans geen honger te lijden, want de vitamines en mineralen in de maaltijden van een makkelijk dieet zorgen voor een extra lang verzadigd gevoel.

Een dieet moet passen bij je levensstijl

Heb je gekozen voor een makkelijk dieet? Dan moet dat dieet passen bij je levensstijl. Daarom is het belangrijk om je BMI te berekenen. Je kunt eenvoudig je BMI berekenen door gebruik te maken van een handige BMI calculator. Die calculator kun je vinden op het internet. Je vult dan in wat je leeftijd, lengte, gewicht en geslacht is. Heb je je BMI berekend? Dan is het mogelijk om een dieetplan op maat te maken. Met dit op maat gemaakte dieetplan kun je makkelijk toewerken naar jouw ideale gewicht. Bij de meeste diëten kun je een stappenplan volgen. Tijdens iedere stap van zo'n stappenplan moet je een bepaald doel, bijvoorbeeld een bepaald percentage van je streefgewicht, bereiken. Heb je het vooraf vastgestelde doel bereikt? Dan mag je een volgende stap zetten. Met behulp van een stappenplan kun je dus stapsgewijs leren om gezond en gebalanceerd te eten. Ook kun je dan leren om gezonde eetkeuzes te maken. Door het maken van gezonde eetkeuzes blijft het door jou behaalde gewichtsverlies behouden.

Recente berichten