HomeVrije TijdHouten speelgoed wordt weer super populair.

Anderen lazen

Houten speelgoed wordt weer super populair.

Vroeger, in de tijd dat jouw ouders jong waren en misschien wel jouw opa en oma jong waren, was al het speelgoed eigenlijk wel van hout gemaakt. Maar net als alles wat vroeger was en terug komt. Komt houten speelgoed ook weer terug. Of eigenlijk is het nooit echt weg geweest. Want houten speelgoed was altijd al populair maar wordt alleen maar nog populairder. En dat is te begrijpen. Want het blijft er super mooi uitzien en gaat minder snel kapot. Want we weten allemaal hoe kinderen kunnen zijn met speelgoed. Ze hoeven er bij wijzen van alleen al naar te kijken, en het is al kapot. Hoe ze het voor elkaar krijgen, dat blijft een vraag. En het mooie, het lukte ons vroeger ook allemaal gewoon.

Van baby tot kassajuffrouw.

We zien altijd dat kleintjes super creatief worden tijdens het spelen. De fantasie gaat de vrije loop en je krijgt de mooiste verhalen te horen. Nou is er altijd een verschil tussen jongens en meisjes, maar toch is dat verschil niet super groot wanneer ze klein zijn. Tuurlijk ze hebben hun voorkeuren en vinden allemaal wat anders wel leuk. Maar eigenlijk spelen ze wel met alles. Vooral als ze geen andere keus hebben. Maar toch, het is heerlijk om te zien hoe ieder op zijn eigen manier het spelen eigen maakt. Zet ze achter een houten winkeltje neer, en de beste kassajuffrouw en verkoopman komt naar voren. Super leuk om te zien, ook omdat ze eigenlijk ons ouderen naar doen. Want ja, ze zien het allemaal van ons af wanneer wij boodschappen doen of iets gaan halen. Heerlijk om te zien hoe de kleintjes dat interpreteren en eigen maken.

Timmermannen komen eraan.

Alle timmermannen en bouwvakkers opgelet. Want als je de kleintjes achter een houten werkbank speelgoed neer zet. Kan jij fluiten naar je baan. Want wat zijn die kleintjes toch ontzettend handig en met hun fantasie maken ze de mooiste creaties. Van meubels tot kleine cadeautjes. Ze weten het allemaal te maken met hun speelgoed en hun fantasie. En vooral wanneer er toch iets kapot gaat, ze hebben de fantasie om het te maken. Al zal dat niet even goed houden als dat wij het maken, maar het is super mooi om te zien dat ze hun best doen en kijken wat er mogelijk is om het te maken. Laat de creativiteit maar de vrije loop gaan.

Recente berichten